Днес преди обяд времето ще бъде предимно слънчево и хладно за

...
Днес преди обяд времето ще бъде предимно слънчево и хладно за
Коментари Харесай

Слънчево, с температури до 29 градуса |

Днес преди обяд времето ще бъде най-вече слънчево и хладно за началото на юли, с оптимални температури сред 24° и 29°, предвижда Националният институт по метеорология и хидрология.

След обяд основно над планинските и източните региони от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, на обособени места и ще прегърми. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад.



Сутринта над планините ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта тук-там ще превали, в обособени региони и ще прегърми. Ще духа мощен северозападен вятър. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 18°, на 2000 метра - към 12°.

Преди обяд по Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че основно по северното крайбрежие ще превали временен дъжд. Ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 24° и 28°. Температурата на морската вода е от 18° по северното до 24° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 54 мин. и залязва в 21 ч. и 08 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 14 мин.

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще бъде към междинното за месеца.

В неделя се чака температурите да са сред 17 (средна минимална за страната) и 29 градуса.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР